Polijsten

Polijsten is het proces waardoor een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt.

Polijsten is het proces waardoor een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt.

Als een oppervlak onder een sterke microscoop wordt bezien, vertoont het sterke pieken en dalen. Door herhaald schuren worden de pieken steeds verder afgevlakt totdat deze bijna vlak of sterk afgerond zijn. Het polijstproces begint met grof schuren, en door met steeds fijner schuurmateriaal te werken wordt de oppervlakte steeds gladder gemaakt. De visuele eigenschappen van voorwerpen kunnen zo door polijsten verbeterd worden. De glans kan ook een technische eigenschap zijn van bijvoorbeeld een spiegel.

Het polijsten wordt ook toegepast om de ruwheid van een glijoppervlak te verlagen.

Polijsten van natuursteenAls u op zoek bent naar informatie over het polijsten van natuursteen dan bent u hier aan het juiste adres. U kunt hier alles te weten te komen wat te maken heeft met het polijsten van natuursteen. Leest u maar eens rustig de tips door die gegeven worden over het polijsten van natuursteen. Wie weet komen de tips over het polijsten van natuursteen u nog wel eens van pas.

1. Natuursteen

Natuursteen is er in velerlei soorten en kleuren. Zo zijn er verschillen in hardheid en in structuur. De ene soort is meer geschikt voor een vloer en van het andere soort zou u bijvoorbeeld beter een keukenblad kunnen maken. Een aantal bekende soorten natuursteen zijn marmer, graniet, en hardsteen.

2. Polijsten van natuursteen

Als u alweer een aantal jaren natuursteen in uw huis hebt liggen dan gaat na verloop van tijd de glans er een beetje af. De vloer van natuursteen zal niet meer zo stralen als in het begin en kan eigenlijk wel een opknapbeurt gebruiken. U kunt dan besluiten de natuurstenen vloer te laten polijsten. Na het polijsten zal uw vloer weer glanzen als nooit tevoren.

Eventuele optie is om de vloer op Italiaanse manier te bewerken, zo ontstaat er een zeer hoge glans die vuil en water afstotend is.

3. Wat betekent polijsten

Polijsten van de natuurstenen vloer is een techniek waarbij een zijdeglans ontstaan. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van polijstmachines. Als u van meer glans houdt is het mogelijk een hogere glans te bewerkstelligen door meerdere keren te polijsten en door gebruik te maken van polijstpoeder. Kristalliseren is ook een methode die veel gebruikt word maar vaak al snel moet worden herhaald.

4. Voordelen van polijsten

Het voordeel van polijsten is dat uw vloer van natuursteen er weer uit zal zien als nieuw. Bovendien zal de natuurstenen vloer voor het polijsten grondig gereinigd worden. Nog een voordeel is dat u de komende jaren er weer veel plezier van kunt hebben zonder dat er, afgezien van het dagelijkse onderhoud, nog veel onderhoud nodig is. Als het nodig is om de vloer van natuursteen te polijsten en u laat dit na, zal de natuurstenen vloer steeds meer van zijn charme verliezen.

5. Polijsten is specialistenwerk

Als u uw natuurstenen vloer wilt laten polijsten kunt u dit het beste door ons bedrijf laten uitvoeren. Wij hebben de dagelijkse ervaring en weten hoe het moet. U wilt toch zeker weten dat het goed gebeurd dus dan hoeft u geen risico te nemen.