Natuursteen - Gezoet

Tussen ruwe en gepolijste natuursteen gelden er verschillende afwerkingsgraden. Gezoet is er zo 1 die matter is dan glanzend gepolijste natuursteen. Aanvankelijk zijn de kleuren minder uitgesproken in vergelijking met de glanzend gepolijste. Na verloop van tijd, meer bepaald na patina en saturatie, bekom je een quasi even zuivere tint. De natuursteen patineert dan erg homogeen en de uiteindelijke tint stabiliseert vlug. Bovendien is de gezoete afwerking minder vermoeiend voor de ogen vergeleken met glanzend gepolijste natuursteen.

Gezoete natuursteen is bijzonder geschikt voor plaatsen die veel bewandeld worden. Bij een gepolijste vloer vallen al snel markeringen op die plaatsen op. Bij gezoete natuursteen is dat niet het geval, tenminste als je het materiaal goed onderhoudt en voedt. Om die reden is deze afwerkingsvorm ideaal voor binnenvloeren.

Ook deze afwerking kunnen wij in het werk schuren oftewel als de vloer door ons gelegd word en kort daarna geslepen en bewerkt in de afwerking die u kiest. Als u een zeer hoge glans wilt kunnen wij op Italiaanse manier de vloer verglazen met speciale Kristallen. Deze methode geeft een beter en hardere afwerk laag dan kristalliseren. Dit zijn ook diverse soorten natuursteen,